Tort cu ciocolată și nucă de cocos (18cm diametru) by Andreea Jugănaru

Blatul:
1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
2. Într-un castron amestecați faina de migdale, faina de cocos, guma xantan, sarea, cacaua Și praful de copt și lăsați deoparte.
3. În alt castron bateți ouale împreună cu îndulcitorul la viteza maximă până își dublează volumul.
4. Turnați untul topit, esențele, după care adăugați ingredientele uscate.
5. Împărțiți compoziția în două tăvi acoperite cu hârtie de copt (cu diam. de 18 cm).
6. Coaceți blaturile pentru 20-25 de minute până ce sunt coapte. Faceți testul cu scobitoarea. Apoi lăsați blaturile să se răcească complet.
*Puteți face un singur blat pe care să îl tăiați în 2 părți egale, dar eu m-am temut că nu o să se taie bine și am preferat să îl pun în 2 tăvi.
​Crema:
​
1. Hidratați gelatina în 3 linguri de apă rece, lăsați deoparte.
2. Într-un castron amestecați mascarpone cu laptele de cocos, îndulcitorul și esența de vanilie.
3. Topiti gelatina hidratată 10 secunde la microunde. Încorpotați gelatina în compoziția de mascarpone și lapte de cocos, amestecați foarte bine. La sfârșit adăugați fulgii de cocos.
* La început crema va fi puțin mai moale, dar apoi se va întări de la gelatină și cocos.
4. Puneți primul blat pe farfurie sau platoul de servit. Montați un inel de tort in jurul blatului. Adăugați jumătate din cantitatea de cremă.
5. Puneți cel de-al doilea blat. Turnați restul de cremă. Nivelați bine cu o spatulă.
6. Dați la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Blat:
150,00 g
Făină de migdale
40,00 g
Făină de cocos
30,00 g
Cacao neagră
1/3 linguriță
Gumă xantan (opțional)
4,00 buc
Ouă
50,00 g
Unt topit
50,00 g
Indulcitor eritritol-stevie/xilitol
10,00 g
Praf de copt
după preferințe
sare, esență ron, esență vanilie
Crema:
250,00 g
Mascarpone
500,00 ml
Lapte de cocos
50,00 g
Indulcitor eritritol-stevie/xilitol
70,00 g
Fulgi de cocos
după preferințe
Esență de vanilie
10,00 g
Gelatină pudră