Tartă de dovleac
Blatul:
1. PreîncălziÈ›i cuptorul la 200 de grade C.
2. BateÈ›i ouăle È™i amestecaÈ›i cu uleiul de măsline È™i extractul de vanilie într-un bol cu ajutorul unui mixer.
3. Într-un alt bol, amestecaÈ›i ingredientele rămase.
4. TurnaÈ›i amestecul uscat È™i umed într-un al treilea bol È™i adăugaÈ›i untul cubuleÈ›e.​
5. AmestecaÈ›i toate ingredientele până se formeaza un aluat È™i intindeÈ›i-l într-o formă pentru tarte.
6. Folosind o furculiță, faceÈ›i găuri la întâmplare în partea de jos a crustei.
7. CoaceÈ›i crusta 10 minute sau până devine aurie.
*Acoperiți marginile crustei cu folie de aluminiu dacă folosiți acest lucru pentru o plăcintă savuroasă sau dulce care trebuie să fie coapte din nou, altfel se va arde.​
​Crema:
​
1. PreîncălziÈ›i cuptorul la 180 de grade C.
2. AmestecaÈ›i toate ingredientele într-un bol mare È™i amestecaÈ›i până când sunt bine combinate.
3. TurnaÈ›i umplutura în crusta de plăcintă. PuneÈ›i plăcinta pe o foaie de copt pentru a o scoate uÈ™or din cuptor.
4. AcoperiÈ›i marginile crustei înainte de coacere sau acestea vor arde.
5. Se coace 40-50 minute.
6. Se răcește 30 de minute apoi se dă la frigider.
Blat:
2,00 buc.
Ouă
50,00 g
Indulcitor eritritol-stevie/xilitol
1,00 lingură
Ulei de măsline
1/2 pachet
Unt
1,00 cană
Făină de cocos
1,00 linguriță
Extract de vanilie
un praf
Sare
Crema:
4,00 buc.
Ouă
1/2 cană
Lapte de cocos din conserva (partea tare)
2,00 linguri
Indulcitor eritritol-stevie/xilitol
250,00 g
Mascarpone
1,00 linguriță
Extract de vanilie
1,00 linguriță
Sirop de arțar