Drob de pui / curcan

Drobul de pui / curcan este o variantă mai lejeră a drobului de miel (varianta originală), care păstrează toate calitățile drobului clasic. Din această cauză drobul de pui ocupă o poziție de frunte în topul preferințelor românești. Poate fi ușor preparat de către oricine doar din produse autohtone.
1. Încingeți puțin ulei într-o tigaie și adăugați carnea de pui tăiată bucăți medii. Căliți bine până când se rumenește frumos.
2. Adăugați ceapa tăiată în bucăți medii și amestecați periodic. Mai căliți încă 10 minute.
3. Adăugați ficățeii de pui și lăsați să se gătească la foc mediu timp de 15 minute. Asezonați cu sare și piper după gust. Lăsați să se răcească.
4. Treceți amestecul de carne prin mașina de tocat. În conținutul obținut adăugați ceapă verde mărunțită, mărar, usturoi tocat și 4 ouă crude. Amestecați bine. Puneți la fiert 5 ouă, curățați-le și lăsați-le să se răcească.
8. Savurați cu plăcere!
5. Luați o tavă dreptunghiulară pe care de obicei o folosiți pentru checuri. Ungeți-o cu ulei și tapetați-o cu hârtie de copt. Hârtia la fel ungeți-o cu puțin ulei.
6. Puneți primul strat de carne aproximativ de 1 cm peste care adăugați ouăle fierte aranjate în rând. Adăugați carnea rămasă pe lateral și pe suprafață și presați bine cu degetele.
7. Dați la cuptor pentru 35 de minute la temperatura de 200°C. Când drobul este gata, frumos rumenit, scoteți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.
Timp de preparare
60 min
Timp de gatire
35 min
Dificultate
mediu
Servesc
Porții
4 persoane
Ingrediente:
1500,00 g
Carne de pui / curcan
500,00 g
Ficăței de pui / curcan
1,00 bucată
Ceapă
30,00 g
2,00 bucăți
Cățel de usturoi
3,00 legături
Ceapă verde
9,00 bucăți
Ouă
50,00 ml
Ulei
1,00 linguriță
Sare
1,00 linguriță
Piper negru măcinat